Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι αναχωρεί για διήμερη επίσκεψη στην Ινδία, όπου θα συναντηθεί με τον ινδό πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός του.

"Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο πρόεδρος Καρζάι θα συζητήσει με τις ινδικές αρχές τις δυνατότητες ανάπτυξης της οικονομίας της περιοχής ", δήλωσε ο Σεγιαμάκ Χεράουι. "Θα συναντηθεί επίσης με τον ινδό πρόεδρο και τον πρωθυπουργό".

Ο Καρζάι αναμένεται επίσης να μιλήσει σε συνέδριο στο Νέο Δελχί με θέμα την βιώσιμη οικονομική, πολιτική και κοινωνική ανάπτυξη.

"Η επίσκεψη του προέδρου Καρζάι συνεχίζει την παράδοση των τακτικών συναντήσεων σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων μεταξύ των δύο χωρών και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της φιλίας και της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ινδίας και του Αφγανιστάν", ανακοίνωσε από τη μεριά του το ινδικό υπουργείο Εξωτερικών μία ημέρα πριν την επίσκεψη.

Η Ινδία έχει επενδύσει στις υποδομές και την αναδόμηση του Αφγανιστάν και παραμένει η πέμπτη μεγαλύτερη δωρήτρια.

Στη συνάντησή του με τον Καρζάι ο ινδός πρωθυπουργός Μανμόχαν Σινγκ αναμένεται να εκφράσει την ανησυχία του για τη διαδικασία ενσωμάτωσης των Ταλιμπάν και για τα μέτρα ασφαλείας για τους Ινδούς που εργάζονται στο Αφγανιστάν.

Μετά την Ινδία ο Καρζάι θα μεταβεί στη Γερμανία για να παραστεί στη Σύνοδο για την Ασφάλεια στο Μόναχο, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός του.