Ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ότι "ανησυχεί πολύ" για τη συνεχιζόμενη βία στην Αίγυπτο και ότι η οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών, είναι απαράδεκτη.

"Ανησυχώ βαθιά για τη συνεχιζόμενη βία στην Αίγυπτο. Για άλλη μία φορά απευθύνω έκκληση για αυτοσυγκράτηση όλων των πλευρών", δήλωσε ο Μπαν Γκι Μουν μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον στο Λονδίνο.

"Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών είναι απαράδεκτη και την καταδικάζω έντονα", πρόσθεσε. Τα πλήθη στην Αίγυπτο διαδήλωσαν για ένατη ημέρα σήμερα ζητώντας να αποχωρήσει ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

Στο μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για τις φυλακίσεις και τις επιθέσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αίγυπτο, στην πρώτη του αντίδρασή για τις συγκρούσεις που ξεσπούν στο Κάιρο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

"Ανησυχούμε για τις φυλακίσεις και τις επιθέσεις σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης στην Αίγυπτο. Η κοινωνία των πολιτών που η Αίγυπτος επιθυμεί να οικοδομήσει περιλαμβάνει την ελευθερία του Τύπου", αναφέρει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τ.Κροόυλι σε μήνυμά του στο Twitter.