Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στην ΠΓΔΜ, πρέσβης Έρβαν Φουερέ, κάλεσε σήμερα την αντιπολίτευση να επιστρέψει στη Βουλή, από την οποία αποχώρησε επ' αόριστον την περασμένη Παρασκευή, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Ο κ. Φουερέ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον αρχηγό της αντιπολιτευόμενης "Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης" (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ανέφερε ακόμη ότι η αποχή από τις εργασίες της Βουλής δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. στην ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας "απέτυχε", όπως ανέφερε, να ανταποκριθεί στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου.

"Λόγω ακριβώς της έλλειψης πολιτικού διαλόγου, η χώρα βρίσκεται σήμερα σε αυτή την κατάσταση", πρόσθεσε.

Ακόμη, ο κ.Φουερέ κάλεσε τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ να συγκαλέσουν σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την εξέταση της κατάστασης, που διαμορφώθηκε στη χώρα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ.Φουερέ ανέφερε ότι η απόφαση γι΄αυτό ανήκει στη Βουλή της χώρας, ενώ σημείωσε την "ανάγκη", η κυβέρνηση να επικεντρωθεί, πέραν των ανοιχτών πολιτικών ζητημάτων, στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, όπως το "τραγικά υψηλό ποσοστό ανεργίας και το υψηλό ποσοστό του πληθυσμού, που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας".