Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μααρούφ Μπαχίτ είχε συνομιλίες αργά χθες με αξιωματούχους του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Μετώπου Ισλαμικής Δράσης (FAI), το οποίο χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή "θετική", αλλά τόνισε ότι παραμένει η έκκλησή του για διαδηλώσεις.

Τη συνάντηση αυτή χαρακτήρισε "θετική" και το γραφείο του ιορδανού πρωθυπουργού.

Ο γενικός γραμματέας του FAI Χαμζέχ Μανσούρ, ο αναπληρωτής του Νιμέρ Ασάφ και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής Ζακί Μπανί Ρσέιντ είχαν συνομιλία για πάνω από μια ώρα με τον Μπαχίτ, το διορισμό του οποίου είχαν επικρίνει την Τρίτη.

"Η συνάντηση ήταν θετική και ειλικρινής. Αποτελεί μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την κυβέρνηση. Ελπίζουμε πως ό,τι συζητήσαμε θα εφαρμοσθεί. Περιμένουμε λοιπόν έργα", δήλωσε μέλος της αντιπροσωπείας του FAI, ο οποίος δεν κατονομάζεται.

Οσον αφορά την αναμενόμενη για αύριο, μετά την προσευχή, διαδήλωση των ισλαμιστών, ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί.

"Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρις ότου επιτύχουμε πολιτικές μεταρρυθμίσεις", πρόσθεσε.

"Η συνομιλία ήταν θετική, ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί να δώσει στην αναθεώρηση του εκλογικού νόμου προτεραιότητα στο διάλογο που διεξάγεται", τόνισε συνεργάτης του Μπαχίτ.

Η αναθεώρηση του εκλογικού νόμου είναι το βασικότερο αίτημα των ισλαμιστών.

Ο Μπαχίτ άρχισε χθες διαβουλεύσεις ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης.

"Προσκείμενοι στους ισλαμιστές αλλά και στην αριστερά είναι πιθανό να συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο ή την Κυριακή", πρόσθεσε ο συνεργάτης του Μπαχίτ.

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός είχε χθες, Τετάρτη, συνάντηση με τους προέδρους της Γερουσίας Ταχέρ Μάσρι, της Βουλής Φαϊσάλ Φαγέζ, καθώς και με τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών ομάδων και των κοινοβουλευτικών επιτροπών στο πλαίσιο του διαλόγου για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Ο Μπαχίτ επανέλαβε ενώπιόν τους την "πρόθεσή του ν΄ανοίξει όλα τα θέματα για τα οποία υπάρχουν υποψίες για διαφθορά συμπεριλαμβανομένης της περιόδου της δικής του θητείας 2005-2007.

Το FAI έχει κατηγορήσει τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για νοθεία στις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές του 2007 και για ανάμιξη σε σκάνδαλα διαφθοράς στη διάρκεια της θητείας του.