Δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης στην Υεμένη πραγματοποίησαν σήμερα ειρηνική διαδήλωση στην πρωτεύουσα Σανάα, διασαλπίζοντας το μήνυμα για αλλαγές στο καθεστώς, την επαύριο της ανακοίνωσης των υποχωρήσεων που αποτολμήθηκαν από τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ υπό την πίεση της κοινής γνώμης.

«Εμείς εξακολουθούμε τον ειρηνικό αγώνα μας έως την πτώση του άδικου καθεστώτος», τόνισε στους συγκεντρωμένους--που σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασαν τις 100.000--ένας από τους ομιλητές της κοινοβουλευτικής συμμαχίας του Κοινού Φόρουμ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση διαδηλωτών που έχει διοργανωθεί ποτέ κατά του καθεστώτος του Σάλεχ, ο οποίος κρατά τα ηνία της χώρας τα τελευταία 32 χρόνια.

Ταυτόχρονα με την πρώτη, μία αντιδιαδήλωση είχε διοργανωθεί από το κυβερνών κόμμα Γενικό Λαϊκό Κογκρέσο (CPG) στην πλατείας αλ Ταχρίρ, όπου είχε προγραμματίσει να επιτελέσει τη διαμαρτυρία της η αντιπολίτευση, αναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους διαδηλωτές να αλλάξουν τον τόπο διεξαγωγής της.

Οι διοργανωτές της αντιδιαδήλωσης υποστηρίζουν και αυτοί από την πλευρά τους ότι κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν επίσης 100.000 ανθρώπους.

Το κυβερνών κόμμα πασχίζει να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση του Σάλεχ ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, η οποία λήγει το 2013, να μην μεταβιβάσει την εξουσία στα παιδιά του και να μεθοδεύσει τον διάλογο με την αντιπολίτευση.