Διαδήλωση, με κεντρικό αίτημα την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Σερβία, διοργανώνει το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι, έξω από το Σερβικό Κοινοβούλιο, το αντιπολιτευόμενο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS).

Ο πρόεδρος του κόμματος, Τόμισλαβ Νίκολιτς, ανήγγειλε ότι το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα θα διοργανώσει, το επόμενο χρονικό διάστημα, σειρά διαδηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κακή, μη βιώσιμη κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι οι σχέσεις μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού επιδεινώνονται και ότι οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη λύση.

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα ζητεί ακόμη αναστολή της διαδικασίας πώλησης της σερβικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών «Telekom Srbije», τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπεύθυνων για το θάνατο του διαδηλωτή, Ράνκο Πάνιτς, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κόμματος, πριν από δύο χρόνια, τον εντοπισμό των υπεύθυνων για νοθεία στις δημοτικές εκλογές, στο δήμο Μπορ, καθώς και την αλλαγή της εκδοτικής πολιτικής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RTS και του τηλεοπτικού σταθμού "Studio B".

«Δίνουμε διορία δύο μηνών στην κυβέρνηση για να λάβει τη σοφή και ορθή απόφαση να προκηρύξει εκλογές. Αν δεν λάβει την απόφαση η κυβέρνηση, θα καλέσουμε τους πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις και θα παραλύσουν τα πάντα στο Βελιγράδι», σημείωσε.

Ο κ. Νίκολιτς υπογράμμισε ότι η διαδήλωση του Σαββάτου θα είναι ειρηνική, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφάλεια όσων θα συμμετάσχουν.