Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ πραγματοποιεί, σήμερα, νέα επίσκεψη στα Τίρανα ως απεσταλμένος της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής ασφάλειας, Κάθριν Άστον.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τους πολιτικούς παράγοντες της Αλβανίας θα βρεθεί η αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου, που κατέρρευσε μετά τα αιματηρά επεισόδια, στη διαδήλωση της 21ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Λάιτσακ, ο οποίος επισκέπτεται δεύτερη φορά τα Τίρανα, τις τελευταίες δέκα ημέρες, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.

Ο Σλοβάκος διπλωμάτης, επικεφαλής της διεύθυνσης για τις σχέσεις με τη Ρωσία, τις γειτονικές χώρες και τα δυτικά Βαλκάνια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης και πρώην ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στη διάρκεια της οποίας θα συνοψίσει τα συμπεράσματα από την επίσκεψή του στην Αλβανία.