Το «Hôtel de Crillon» στο Παρίσι, ένα από τα πιο φημισμένα ξενοδοχεία του κόσμου, πρόκειται σύντομα να αποκτήσει νέους ιδιοκτήτες.

Μεγάλη επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού, που το είχε αγοράσει το 2005, το πουλάει σε Σαουδάραβες επενδυτές που συνδέονται με τη βασιλική οικογένεια, έναντι ποσού που λέγεται ότι αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ.

Το ποσό είναι χαμηλότερο από την αρχική τιμή πώλησης του ξενοδοχείου, που πριν από έναν χρόνο ήταν 450 εκατ. ευρώ, όμως σύμφωνα με τη «Figaro», οι νέοι του ιδιοκτήτες θα δαπανήσουν άλλα 100 εκατ. ευρώ για να το ανακαινίσουν. Τη διεύθυνση του ξενοδοχείου αναμένεται να αναλάβει η διεθνής αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων «Kempinski», που μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

Το υπέροχο κτίριο του «Hôtel de Crillon» βρίσκεται κοντά στα Ηλύσια Πεδία, βόρεια πλευρά της Place de la Concorde και χτίστηκε το 1758 ως κυβερνητικό κτίριο έπειτα από εντολή του Λουδοβίκου XV. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο πριν από τουλάχιστον 100 χρόνια, ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί τον Χορό των Ντεμπιτάντ, που γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.