Περίπου 200 Παλαιστίνιοι φοιτητές συγκεντρώθηκαν σήμερα στη Γάζα για να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους προς τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Αίγυπτο, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στος 31 Ιανουαρίου οι δυνάμεις ασφαλείας της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, είχαν διαλύσει μία προηγούμενη συγκέντρωση, σύμφωνα με τις οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τους συμμετέχοντες.

Οι φοιτητές, που συγκεντρώθηκαν στη διπλωματική αντιπροσωπεία της Γάζας, που παραμένει κλειστή από τον Ιούνιο του 2007, οπότε ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής η Χαμάς, κρατούσαν αιγυπτιακές και παλαιστινιακές σημαίες και φώναζαν συνθήματα όπως: "Κάτω ο (αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι) Μουμπάρακ" και "ο αιγυπτιακός λαός θέλει αλλαγή καθεστώτος".

"Ζητάμε από τον ΟΗΕ να πάρει θέση και να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να σταματήσει η σφαγή που συνεχίζεται κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ" στο Κάιρο, αναφέρει μία ανακοίνωση των φοιτητών την οποία μοίραζαν.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα ότι απαγορεύουν κάθε διαδήλωση που θα συνδέεται με τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την Τυνησία.