Επικίνδυνος σχιζοφρενής δίδασκε γερμανικά σε Γαλλικό σχολείο στο Ντιν λε Μπεν, μέχρι να αποκαλυφθεί η κατάσταση της υγείας του.

Πρόκειται για τον 26χρονο Λιούις Αλεξάντερ Μοχίνι, ο οποίος τον Νοέμβριο απέδρασε από ένα ψυχιατρείο, όπου είχε εγκλειστεί με την διάγνωση ¨επικίνδυνος σχιζοφρενής", επειδή μαχαίρωσε στον λαιμό έναν συνάδελφό του!

Οι υπεύθυνοι του σχολείου παρατήρησαν συμπτώματα της σχιζοφρένειας του Μοχίνι μετά από ένα μήνα και μόνο τότε, ενημερώθηκαν για τον νέο καθηγητή των Γερμανικών από τις βορειοϊρλανδικές αρχές, ενώ από τους μαθητές κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ.

Οι υπεύθυνοι δήλωσαν στα ΜΜΕ ότι και όλα τα τυπικά προσόντα διέθετε ο ψυχασθενής, αλλά και "ήταν πολύ καλός", όταν έδωσε την προφορική συνέντευξή του, που προηγήθηκε της πρόσληψής του, γενικώς δε "ετηρήθησαν τα προαπαιτούμενα σε όλη τη Γαλλία". Πρόσθεσαν, τέλος, ότι ακόμα και "το ποινικό μητρώο" του νέου καθηγητή, αν και καθυστέρησε, "ήταν ανεπίληπτο".

Ωστόσο ο Μοχίνι φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι ανήκε στην βρετανική υπηρεσία αντικατασκοπίας MI5 κι ορισμένες φορές φορούσε γάντια για να μην αφήνει αποτυπώματα. Η παράξενη συμπεριφορά του προβλημάτισε την διεύθυνση του σχολείου που ήλθε σε επαφή με την αστυνομία και εκείνη με τη σειρά της με τις βορειοϊρλανδικές αρχές, με αποτέλεσμα να εγκλειστεί ο Μοχίνι σε ψυχιατρική κλινική στη νοτιοανατολική Γαλλία.