Ο Αουάλ Μαλίμ Γκουλ, που είχε κατηγορηθεί ότι ήταν διοικητής των Ταλιμπάν και συνεργάτης της Αλ Κάιντα, πέθανε την Τρίτη στην αμερικανική στρατιωτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα, ενώ χρησιμοποιούσε ένα ελλειπτικό μηχάνημα που προσομειώνει την ανάβαση σε σκάλες.

Ενώ δικαστική πηγή ανέφερε ότι ο Γκουλ κατέρρευσε κάνοντας γυμναστική, ωστόσο αναφέρθηκε  ότι ο κρατούμενος πέθανε αργότερα, ενώ είχε μπει στα ντους για να κάνει μπάνιο. "Οι φύλακες ενημέρωσαν αμέσως το ιατρικό προσωπικό που, φτάνοντας στην πτέρυγα, τον βρήκαν αναίσθητο", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο Γκουλ πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο της στρατιωτικής βάσης όπου μεταφέρθηκε. Πρόκειται για τον έβδομο κρατούμενο που πεθαίνει απ' όταν άνοιξε η φυλακή του Γκουαντάναμο, τον Ιανουάριο του 2002. Ένας πέθανε από καρκίνο ενώ ο θάνατος των υπόλοιπων πέντε αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Ο Γκουλ είχε συλληφθεί στο Αφγανιστάν τον Φεβρουάριο του 2002 και στάλθηκε στο Γκουαντάναμο οκτώ μήνες αργότερα όπου και κρατείτο μέχρι τώρα, χωρίς να του έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία.