Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, με συνέντευξή του, τόνισε ότι "εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά από τις μαζικές διαμαρτυρίες, όμως φοβάται ότι θα προκύψει το χάος".

"Κουράστηκα. Μετά από 62 έτη, που υπηρετώ την Αίγυπτο, γνώρισα αρκετά πολλά πράγματα. Θέλω να αποχωρήσω", τόνισε ο πρόεδρος Μουμπάρακ, που μιλούσε στην Κριστιάν Αμανπούρ, του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

"Ομως, εάν παραιτηθώ σήμερα, θα έχουμε χάος", υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας από το προεδρικό μέγαρο, που φρουρείται ισχυρά και πρόσθεσε "Με ταράζει αυτή η βία στις διαδηλώσεις, δεν ευθύνεται όμως η κυβέρνησή μου γιαυτήν".

Αναφορικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο αιγύπτιος πρόεδρος είπε ότι "είναι ένας καλός άνθρωπος", ενώ "εξέφρασε τον δισταγμό του", ερωτώμενος από την Αμανπούρ , "έαν νοιώθει προδομένος από τις ΗΠΑ".

Τέλος, ανέφερε ότι επισήμανε στον πρόεδρο Ομπάμα πως "δεν έχει την γνώση, τί είναι ο αιγυπτιακός πολιτισμός, δεδομένου ότι αγνοεί, τί θα συνέβαινε, αν παραιτείτο αιφνιδίως από την προεδρία".