Νέες τακτικές πτήσεις που θα συνδέσουν, αεροπορικά, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη, με το νησί Κρκ στην Κροατία, εγκαινιάζει, από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους, Ryanair.

Η επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων, Λόρα Μακόρμακ, τόνισε- στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε- ότι οι νέες πτήσεις θα εκτελούνται από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

Οι πτήσεις από το βρετανικό αεροδρόμιο Στάνστεντ και το σουηδικό Σκάβστα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, είπε η κ. Μακόρμακ.

Η ίδια εκτίμησε ότι με τα νέα δρομολόγια περίπου 14.000 επιβάτες θα αφιχθούν στην Κροατία.

Τα εισιτήρια για τις νέες πτήσεις θα είναι διαθέσιμα από σήμερα (4 Φεβρουαρίου 2011), πρόσθεσε η κ. Μακόρμακ.

Πέραν της Ryanair Airlines, η κροατική αεροπορική εταιρεία Croatia Airlines ανακοίνωσε την επανάληψη των πτήσεών της από το νησί Κρκ στο Λονδίνο.

Εξάλλου, το μικρό νησί στην Αδριατική θα συνδέεται - αεροπορικά - και με πρωτεύουσες άλλων χωρών, όπως η Μόσχα και το Βουκουρέστι, με πτήσεις που θα εκτελούν οι εταιρείες UralAirlines και SC Compania Nationala de Transporturi Aeriene, αντίστοιχα.

Με τις νέες αεροπορικές πτήσεις, εκτιμάται ότι το νησί του Κρκ θα επισκεφθούν περίπου 30.000 άτομα από χώρες του εξωτερικού, το 2011.