Ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκε σήμερα από βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε δρόμο στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο διεθνής συνασπισμός.

 Η διοίκηση του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης ότι ένας ακόμη στρατιώτης της σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα σε επίθεση εξτρεμιστών στο ανατολικό Αφγανιστάν. Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 629 τον αριθμό των ξένων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο αυτό στο Αφγανιστάν από τις αρχές του 2010.

Η ISAF, η διεθνής δύναμη αρωγής του ΝΑΤΟ στην ασφάλεια στο Αφγανιστάν δεν δημοσιοποίησε τις εθνικότητες των στρατιωτών, τις συνθήκες του θανάτου τους, ούτε τις τοποθεσίες που σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

Οι περισσότεροι στρατιώτες που έχουν τη βάση τους στο νότιο Αφγανιστάν είναι από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά. Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί και στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Οι θάνατοι αυτοί αυξάνουν σε 629 τον αριθμό των ξένων στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στο πλαίσιο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βασίζεται σε στοιχεία της ανεξάρτητης ιστοσελίδας icasualties.org.

Το 2010 είναι η πιο αιματηρή χρονιά για τα ξένα στρατεύματα από τότε που ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός εξεδίωξε τους Ταλιμπάν από την εξουσία στα τέλη του 2001, ενώ ακολουθεί το 2009 με 521 νεκρούς.

Κατά μέσο όρο δύο ξένοι στρατιώτες σκοτώνονται κάθε μέρα στο Αφγανιστάν.