Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει την οικονομική ζημιά που υπέστη από το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε κινητήρες των αεροσκαφών της τύπου Airbus A380.

Πάντως καθώς η κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί ακόμα οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν την ανησυχία τους και ήδη οι μετοχές της αυστραλιανής εταιρίας σημείωσαν κάμψη της τάξης του 4%.

Σύμφωνα με την Qantas για το πρόβλημα ευθύνεται αποκλειστικά η Rolls Royce που κατασκευάζει τις μηχανές τύπου Trent 900.

Ήδη η Rolls Royce έκανε γνωστό ότι "σημειώθηκε πρόοδος" προκειμένου να αντιληφθεί που οφείλεται το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει.

Για την ώρα πάντως τα αεροσκάφη Airbus A380 της Qantas παραμένουν καθηλωμένα και εκατοντάδες επιβάτες, οι περισσότεροι στο Λος Άντζελες εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Υπενθυμίζεται πως η Qantas ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε "μικρές ανωμαλίες" σε ορισμένες μηχανές αεροσκαφών τύπου Airbus A380 κάτι που σημαίνει ότι τα αεροσκάφη αυτά θα παραμείνουν ακινητοποιημένα στο έδαφος περισσότερο καιρό απ΄όσο είχε αρχικά προβλεφθεί, μετά από τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες.