Εκλεγμένος δήμαρχος της μεξικανικής πολιτείας Βερακρούθ απήχθη και δολοφονήθηκε τη Δευτέρα μαζί με δυο συνεργάτες του, έγινε γνωστό από τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής δε συνδέουν τις δολοφονίες αυτές με τη βία που γνωρίζει το Μεξικό, η κυβέρνηση του οποίου μάχεται εναντίον των πανίσχυρων καρτέλ ναρκωτικών. Πολλοί δήμαρχοι και άλλοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι αποτελούν στόχο συμμοριών εμπόρων ναρκωτικών τους τελευταίους μήνες.

Ο Γκρεγκόριο Μπαράντας Μιραβέτε, εκλεγμένος δήμαρχος της Χουάν Ροντρίγκεθ Κλάρα, ήταν μέλος του Κόμματος Εθνικής Δράσης του προέδρου Φελίπε Καλντερόν.

Οι δράστες υποχρέωσαν τους τρεις άνδρες να επιβιβαστούν σε ένα φορτηγό χθες το απόγευμα στη νότια Βερακρούθ και τους μετέφεραν στη γειτονική πολιτεία Οαχάκα. Το αυτοκίνητο βρέθηκε στη συνέχεια με τους τρεις άνδρες νεκρούς μέσα σ΄αυτό.

Περισσότεροι από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο Καλντερόν ανέλαβε τα καθήκοντά του και επιδόθηκε σε έναν αγώνα κατά των καρτέλ ναρκωτικών.