Ειρηνική διαδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα έξω από το κοινοβούλιο της Δαμασκού με αίτημα τις μεταρρυθμίσεις, ανακοίνωσαν μαχητικά μέλη της συριακής αντιπολίτευσης.

Η λεγόμενη "Ημέρα της Οργής" διοργανώθηκε από το διαδίκτυο, μετά από έκκληση ακτιβιστών μέσω Facebook και Twitter, ενώ το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ζήτησε από τις Αρχές να γίνει σεβαστό το δικαιώμα των Σύρων να διαδηλώσουν. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μέχρι στιγμής δεν έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο και οι κινητοποιήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μετά από την προσευχή της Παρασκευής και θα επαναληφθούν το Σάββατο.

Οι αρχές έχουν ήδη τοποθετήσει δυνάμεις ασφαλείας έξω από το κονοβούλιο της Συρίας, ενώ οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι διαδηλώσεις θα γίνουν στη Δαμασκό και σε άλλες πόλεις, αλλά και έξω από τις Συριακές πρεσβείες σε άλλες χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Σουηδία και η Ολλανδία.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αντιπολίτευση στη Συρία εργάζεται σκληρά για τη διοργάνωση μιας, όπως την περιέγραψε, "Ημέρα της Οργής", καλώντας τους ανθρώπους να μην φοβούνται και να βγουν στους δρόμους και να ζητήσουν μεταρρυθμίσεις.