Μια διαφορετική εκδοχή του θρυλικού έργου της όπερας Carmen παρουσιάστηκε από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Daniel Kramer στο Leeds Grand Theatre στο West Yorkshire.

Έτσι η κλασσική όπερα του Georges Bizet, ενσαρκώθηκε από την ομάδα Opera North, με σοκαριστικό τρόπο εξαιτίας του υπερβολικού γυμνού, καθώς ορισμένοι ηθοποιοί βγήκαν στην σκηνή γυμνοί για τις ανάγκες του έργου και οι υπόλοιποι φορούσαν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, με αποτέλεσμα μία σχολική ομάδα να αποχωρήσει από την αίθουσα από την πρώτη πράξη του έργου!

 Αυτό το περιστατικό ανάγκασε τους υπευθύνους της παράστασης, να αναθεωρήσουν για το ηλικιακό όριο των θεατών τους καθώς παραδέχτηκαν ότι το περιεχόμενο του έργου μάλλον ήταν λίγο πιο «προκλητικό» από ότι πίστευαν.

 Ο γενικός διευθυντής του θεάτρου δήλωσε ότι οι αντιδράσεις των θεατών ποικίλουν και δεν έιναι προβλέψιμες, όμως μετά την αποχώρηση της σχολικής ομάδας, κρίθηκε αναγκαίο να τοποθετηθεί το προειδοποιητικό σήμα «άνω των 12 ετών» τόσο στο διαφημιστικό site, αλλά και στα διαφημιστικά έντυπα της παράστασης.