Ο παραγωγός ταινιών Τάρεκ Μπεν Άμαρ ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι θα δημιουργήσει μία ταινία για τον νεαρό Τυνήσιο Μοχάμεντ Μπουαζίζι, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την λαϊκή κινητοποίηση που οδήγησε στην πτώση του προέδρου Μπεν Άλι.

"Πρόκειται για μία ταινία τυνησιακής παραγωγής, από ένα Τυνήσιο σκηνοθέτη για έναν Τυνήσιο νεαρό. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για εμάς" δήλωσε ο κ. Μπεν Άμαρ, προσθέτοντας ότι η συγγραφή του σεναρίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα γυρίσματα της ταινίας, που θα γίνουν στην αραβική γλώσσα και σε διάφορα μέρη της Τυνησίας, κυρίως όμως στην πόλη Σίντι Μπουζίντ, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Μάιο. Ο τίτλος και η διανομή των ρόλων δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη.

Στη Σίντι Μπουζίντ, μια βραχώδη περιοχή στο κέντρο της χώρας, στις 17 Δεκεμβρίου ένας νεαρός πωλητής φρούτων και λαχανικών, ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε αφού η αστυνομία του κατάσχεσε το εμπόρευμα και τον πάγκο του, σηματοδοτώντας την αρχή της επανάστασης.

"Τα έσοδα της ταινίας θα δοθούν στην οικογένεια και στους απογόνους του. Αυτή η ταινία είναι ένας τρόπος να γίνει το όνομά του παγκόσμιο, να γίνει ένα σύμβολο" εξηγεί ο παραγωγός.

Ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι "έγινε χωρίς τη θέλησή του η ψυχή και ο πρεσβευτής της Τυνησίας και του λαού του μέσα από μια ανθρώπινη και όχι πολιτική πράξη" πρόσθεσε ο κ. Μπεν Άμαρ.

"Θέλω να κάνω την παραγωγή αυτής της ταινίας, ώστε τα παιδιά μας να μην ξεχάσουν την επανάσταση και το σύμβολο της, το οποίο δεν είναι ούτε ένας επιχειρηματίας, ούτε ένας άνθρωπος του πνεύματος αλλά ένας απλός πολίτης" ανέφερε ακόμη ο Τυνήσιος παραγωγός, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να κάνει μία ταινία διεθνούς ποιότητας, όπως η ταινία "Εκτός νόμου" του Γάλλου σκηνοθέτη Ρασίντ Μουσαρέμπ.