current views are: 1

8 Μαΐου 2013
Δημοσίευση04:09

Τραγωδία στη Γένοβα: Πλοίο προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου του λιμανιού (Βίντεο και φωτό)

Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της της πρόσκρουσης του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας.

Δημοσίευση 04:09’
αρθρο-newpost

Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της της πρόσκρουσης του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας.

Τρεις νεκροί, τέσσερις τραυματίες και δέκα αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της της πρόσκρουσης του εμπορικού πλοίου Jolly Nero στον πύργο ελέγχου που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Γένοβας. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρύμνη του πλοίου προσέκρουσε στον πύργο ελέγχου, προκαλώντας, ουσιαστικά, την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτηρίου.

Μία εκ των νεκρών πιστεύεται ότι είναι γυναίκα, περίπου 30 ετών, ενώ οι άλλοι δύο άνδρες. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέφεραν ότι δεν έχει διαπιστωθεί πού βρίσκονται παγιδευμένοι οι αγνοούμενοι. Εικάζουν ότι μπορεί κάποιοι να έχουν παγιδευτεί στον ανελκυστήρα του πύργου ελέγχου που έπεσε στο νερό ή απλά έχουν χαθεί στη θάλασσα.

Μετά την πρόσκρουση άρχισαν ολονύχτιες έρευνες στη θάλασσα γύρω από τον πύργο. Ένα ελικόπτερο πετούσε συνεχώς πάνω από το μόλο του λιμανιού, φωτίζοντας το σημείο της θάλασσας όπου πρέπει να βρίσκονται οι αγνοούμενοι, ώστε να μπορέσουν να διευκολυνθούν οι συνεχείς προσπάθειες των δυτών.

Η αιτία της πρόσκρουσης – ανθρώπινο λάθος ή μηχανική βλάβη, δεν έχει διευκρινιστεί προς το παρόν. Οπως ανέφερε μέλος του πληρώματος, αιτία είναι πιθανώς μηχανική βλάβη, καθώς δυο από τις μηχανές σταμάτησαν ξαφνικά, να λειτουργούν.

Την στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια : δέκα, περίπου, υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου, Στέφανο Μεσίνα, που έφτασε στο λιμάνι της Γένοβας αμέσως μετά το δυστύχημα , με δάκρυα στα μάτια είπε στους δημοσιογράφους: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο, είμαστε απελπισμένοι».

«Είναι μία ασύλληπτη τραγωδία. Εχουμε ταραχτεί, έχουμε μείνει άφωνοι», δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ο επικεφαλής της Λιμενικής Λουίτζι Μέρλο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 23.00 το βράδυ της Τρίτης (τοπική ώρα), την ώρα της αλλαγής της βάρδιας στον πύργο ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε αυτόν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι. Αμφότεροι το λιμεναρχείο και η Ακτοφυλακή ανέφεραν ότι είχαν και δικούς τους υπαλλήλους μέσα στον πύργο.

Το πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι με τη συνδρομή ρυμουλκών σε καλές καιρικές συνθήκες.

Το Jolly Nero, με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε ως μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης.
Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίοε φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.


σχετικα αρθρα