Έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό στο βόρειο Σινά που τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία, μετέδωσε η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

«Δολιοφθορείς εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση της ασφάλειας και ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου», σημείωσε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού δικτύου, προσθέτοντας πως η έκρηξη ήταν μεγάλη.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν επίσης ότι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη και πως μεγάλη φωτιά μαίνεται κοντά στον αγωγό στην περιοχή Ελ-Αρίς.

Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, ο αιγυπτιακός στρατός διέκοψε τη ροή φυσικού αερίου προς τον αγωγό.

«Οι αρχές και ο στρατός κατάφεραν να διακόψουν την ροή και τώρα προσπαθούμε να ελέγξουμε την φωτιά», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε, επικαλούμενη αξιωματούχο, πως «η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη και οι εκρήξεις συνεχίζονται και στις δύο πλευρές» του αγωγού.

Η επίθεση σήμερα σε αιγυπτιακό αγωγό φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκε από "ξένα στοιχεία" και είχε στόχο το σκέλος που τροφοδοτεί την Ιορδανία, ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας στο βόρειο Σινά, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

"Η επίθεση συνδέεται με ξένα στοιχεία...Βασιζόμαστε στην ηγεσία των Βεδουίνων των γύρω περιοχών για να μας βοηθήσουν στις έρευνες και να μας δώσουν ενδείξεις για άλλες ανάλογες ενέργειες", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Μόλις κάποιος από τους αγωγούς δέχεται επίθεση, το σύστημα διακόπτει αυτόματα την ροή", διευκρίνισε και συμπλήρωσε πως το σκέλος του αγωγού που δέχτηκε επίθεση είναι αυτό της Ιορδανίας και όχι του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η έκρηξη δεν κατέστρεψε τον αγωγό προς το Ισραήλ, αλλά η τροφοδοσία διακόπηκε για προληπτικούς λόγους.

Επικαλούμενο πηγές της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται τις εισαγωγές φυσικού αερίου το ραδιόφωνο επισήμανε πως η έκρηξη δεν σημειώθηκε κοντά στον ισραηλινό αγωγό.

Το Ισραήλ καλύπτει το 40% των αναγκών του σε φυσικό αέριο με εισαγωγές από την Αίγυπτο.