Το αιγυπτιακό Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό και την Τρίτη.  Το Χρηματιστήριο αναίρεσε το Σάββατο την απόφαση που είχε ληφθεί την περασμένη εβδομάδα, η οποία προέβλεπε ότι θα άνοιγε αύριο Δευτέρα, διευκρινίζοντας ότι θα ανακοινώσει νέα ημερομηνία για το άνοιγμά του ένα 48ωρο νωρίτερα.

Οι υπάλληλοι των τραπεζών στο Κάιρο επέστρεψαν στις εργασίες τους και εκατοντάδες πελάτες περιμένουν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν σήμερα, μετά από μια εβδομάδα που οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι επικεφαλής των τραπεζών έχουν πάρει τα μέτρα τους για να αντιμετωπίσουν το χάος που επικρατεί καθώς ξένοι επενδυτές και Αιγύπτιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο.

"Πρέπει να υπάρχει τάξη. Ο κόσμος ανυπομονεί να πληρωθεί ή να αποσύρει χρήματα. Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες η οικονομική ζωή έχει παγώσει", δήλωσε ο Μετουάλι Σαμπάν που εθελοντικά βοηθάει στο να τηρηθεί η προτεραιότητα σε μια από τις τράπεζες.

Η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση είναι πιθανόν να οδηγήσει πολλούς Αιγύπτιους σε αναλήψεις μεγάλων ποσών λόγω πανικού, στην περίπτωση που θα διακοπούν και πάλι οι συναλλαγές.

Νευρικότητα παρουσιάζεται και στις συναλλαγές μετά των τραπεζών στις τοπικές χρηματαγορές.

Συνολικά το Σάββατο  λειτούργησαν 341 υποκαταστήματα τραπεζών, τα 152 στο Κάιρο.

Στην πλατεία Ταχρίρ στρατιώτες άνοιξαν τις πόρτες του κτιρίου της Μουγκάμα, όπου στεγάζονται οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της πρωτεύουσας.