Εξονυχιστική έρευνα για εκρηκτικά σε εννέα σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας πραγματοποιεί η ρωσική αστυνομία, μετά από προειδοποίηση που δέχθηκε για απειλή επιθέσεων, σύμφωνα με την αστυνομία των μέσων μεταφοράς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία προειδοποιώντας ότι βόμβες που έχουν τοποθετηθεί σε τρεις από εννέα σταθμούς της Μόσχας θα εκραγούν σύντομα.

«Ο άνδρας δεν κατονόμασε τους τρεις σταθμούς και αποφασίστηκε να εκκενωθούν αυτοί του Γιάροσλαβ, του Λένινγκραντ και του Καζάν», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας των μέσων μεταφοράς Τατιάνα Αγκάποβα.

Η ίδια πρόσθεσε πως η αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστική έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών και σε έξι άλλους σταθμούς.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους Μοσχοβίτες να επαγρυπνούν μετά την επίθεση αυτοκτονίας με 36 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες στις 24 Ιανουαρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας Ντομοντέντοβο.

Η αστυνομία των μέσων μεταφοράς δέχεται προειδοποιήσεις για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών καθημερινά εδώ και δύο εβδομάδες, αλλά είναι η πρώτη φορά που η ρωσική αστυνομία αποφάσισε να πραγματοποιήσει εξονυχιστική έρευνα σε εννέα σταθμούς ταυτοχρόνως, σύμφωνα με την Αγκάποβα.