Ινδία και Πακιστάν συνεχίζουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις


Η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν να "συνεχίσουν" τις συνομιλίες ενόψει της επανάληψης των μεταξύ τους ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, που ανεστάλησαν μετά τις επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι, όπως δήλωσαν οι αρχές των δύο χωρών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Νιρουπάμα Ράο και ο Πακιστανός ομόλογός του Σάλμαν Μπασίρ συναντήθηκαν χθες Κυριακή στο Τίμφου, πρωτεύουσα του Μπουτάν, στην πρώτη συνάντηση αυτού του επιπέδου που πραγματοποιείται μεταξύ των δύο χωρών από τον προηγούμενο Ιούλιο.

"Συμφώνησαν για την αναγκαιότητα ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή θέματα", αναφέρει μία κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι δύο χώρες, στην οποία οι συζητήσεις χαρακτηρίζονται "χρήσιμες και ειλικρινείς".

"(Οι δύο υφυπουργοί) επιβεβαίωσαν την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος", προσθέτει η ανακοίνωση.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση υψηλού επιπέδου που γίνεται τους τελευταίους έξι μήνες μεταξύ των δύο χωρών.

Η προηγούμενη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ινδίας και του Πακιστάν είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2010 στο Ισλαμαμπάντ.

Η Ινδία ανέστειλε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Πακιστάν μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2008 στο Μουμπάι, που προκάλεσαν το θάνατο 166 ανθρώπων, όμως οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει από το 2010 τις επαφές.

Το Νέο Δελχί κατηγορεί το Ισλαμαμπάντ ότι δεν αντιμετωπίζει με σθένος τις τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους και την οργάνωση που, σύμφωνα με την Ινδία, ευθύνεται για την επίθεση στο Μουμπάι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο