Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί, η οποία επικρίθηκε από την αντιπολίτευση για τις διακοπές της στην Τυνησία στις αρχές της Επανάστασης του Γιασεμιού, απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να παραιτηθεί τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δε θα την "απομακρύνει" από την αποστολή της.

"Σάς διαβεβαιώνω ότι αυτή η πολεμική δεν θα με απομακρύνει από την αποστολή μου, ούτε και οι σοσιαλιστικές επιθέσεις", δήλωσε η Μισέλ Αλιό-Μαρί στην εφημερίδα Le Parisien, όταν ρωτήθηκε για τα αιτήματα της αριστεράς να παραιτηθεί, τα οποία πολλαπλασιάσθηκαν το Σαββατοκύριακο.

"Απαντώ στις ερωτήσεις, όχι στις προσβολές", τόνισε.

Οι επιθέσεις κατά της υπουργού Εξωτερικών αυξήθηκαν μετά τις νέες αποκαλύψεις, το Σάββατο, από την εβδομαδιαία επιθεώρηση Nouvel Observateur, για τη χρησιμοποίηση από την Αλιό-Μαρί και το περιβάλλον της ενός ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει σε πλούσιο Τυνήσιο, ο οποίος έχει σχέσεις με την οικογένεια του έκπτωτου προέδρου Μπεν Αλι.

Η Αλιό-Μαρί δέχεται επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες επειδή χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του Αζίζ Μιλέντ για να μεταβεί στην Τυνησία για διακοπές μαζί με τους γονείς της και το σύντροφό της Πατρίκ Ολιέ, υπουργό αρμόδιο για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο.

Το Σάββατο, ο Nouvel Observateur αποκάλυψε ότι η Αλιό-Μαρί και ο σύντροφός της χρησιμοποίησαν το αεροσκάφος του πλούσιου Τυνήσιου μια ακόμα φορά, για μια εκδρομή στο νότιο τμήμα της Τυνησία, ενώ στη χώρα μαινόταν η λαϊκή εξέγερση.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό Europe 1 ότι το ταξίδι της "δεν επιβάρυνε τον προϋπολογισμό ούτε της Τυνησίας αλλά ούτε της Γαλλίας".

"Το ταξίδι δεν έγινε με δημόσιο χρήμα", υπογράμμισε η γαλλίδα υπουργός και τόνισε ότι "λυπάται" που χρησιμοποίησε το ιδιωτικό αεροσκάφος του τυνήσιου επιχειρηματία.

Ο Αζίζ Μιλέντ είναι σημαντικός επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος συνεργάζεται με τον γαμπρό του Μπεν Αλι Σλιμ Σιχούμπ. Στον Μιλέντ ανήκει και το ξενοδοχείο Ταμπάρκα στην Τύνιδα, στο οποίο κατέλυσε η υπουργός.

"Διαπίστωσα ότι αυτό προκάλεσε σοκ", τόνισε η Αλιό-Μαρί διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται στο μέλλον να χρησιμοποιήσει ιδιωτικό αεροσκάφος "υπό οιεσδήποτε συνθήκες".

"Λυπούμαι πραγματικά", είπε.

Το Σαββατοκύριακο, πολλά στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος ζήτησαν την παραίτηση της υπουργού, η οποία είχε προκαλέσει αρχικά όταν πρότεινε στο καθεστώς του Μπεν Αλι, στις 11 Ιανουαρίου, συνεργασία με τη Γαλλία στον τομέα της ασφάλειας για να αντιμετωπίσουν οι τυνησιακές ένοπλες δυνάμεις τις διαδηλώσεις.