Έπειτα από τρεις μέρες τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που αποτέφρωσε 68 σπίτια σε εξωτερικά προάστια του Περθ της Δυτικής Αυστραλίας και προξένησε σημαντικές ζημιές σε άλλα 32.

Πάντως οι αρχές της πυροσβεστικής προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει εντελώς και υπάρχει το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που προκάλεσε ο κυκλώνας «Γιάσι» με αποτέλεσμα να καθηλωθούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη

Εκατοντάδες άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς η φωτιά έφτασε σε προάστια του Περθ, 40 χιλιόμετρα νοτιανατολικά από το κέντρο της πόλης.

Η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε καμιά ανθρώπινη απώλεια και ούτε αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Οι φωτιές ξέσπασαν δύο χρόνια μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την πολιτεία της Βικτώρια, αφήνοντας πίσω τους 173 νεκρούς.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την αποφράδα μέρα έγιναν την Κυριακή και την Δευτέρα επιμνημόσυνες δεήσεις με την συμμετοχή της αυστραλιανής πολιτική ηγεσίας.