Ο Iταλός διευθυντής ορχήστρας Ρικάρντο Μούτι υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τους γιατρούς, έπειτα από κάταγμα στο σαγόνι το οποίο υπέστη όταν λιποθύμησε στη διάρκεια μιας πρόβας της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου, έγινε γνωστό από το νοσοκομείο και την ορχήστρα.

"Η επέμβαση πήγε εξαιρετικά καλά και είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Δευτέρα ο χειρουργός Αλέξις Όλσον, ο οποίος προβλέπει ότι ο μαέστρος θα αναρρώσει πλήρως.

Ο Ρικάρντο Μούτι είναι 69 ετών και πρόκειται να υποβληθεί και σ' άλλες εξετάσεις για να προσδιοριστεί η αιτία της λιποθυμίας που προκάλεσε την πτώση του, την περασμένη Πέμπτη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μούτι αρρώστησε σε σημείο που να πρέπει να ακυρώσει μια παράσταση από πέρυσι που ανέλαβε τη μουσική διεύθυνση της Chicago Symphony Orchestra.

Τον Οκτώβριο υποχρεώθηκε να διακόψει τη δουλειά του με την ορχήστρα για να επιστρέψει στο Μιλάνο και να υποβληθεί σε θεραπεία για έντονους κοιλιακούς πόνους. Οι γιατροί του είχαν πει τότε ότι ο πόνος οφειλόταν σε οξεία σωματική κόπωση.

Σήμερα ένας εκπρόσωπος της ορχήστρας δήλωσε πως ο Μούτι βρίσκεται σε "καλή διάθεση" ενώ η πρόεδρος της ένωσης φίλων της ορχήστρας Ντέμπορα Ράτερ διευκρίνισε πως ο μαέστρος "συγκινήθηκε βαθιά" από τις ευχές για ταχεία ανάρρωση που του απηύθυναν πολλοί απλοί άνθρωποι.