Δύο επιστολές που απευθύνονταν η πρώτη στο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η δεύτερη στην ομάδα αρμόδια για τον έλεγχο των όπλων, που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, περιείχαν μια ουσία που πιστεύεται ότι είναι το θανατηφόρο δηλητήριο ρικίνη, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη.
Και οι δύο επιστολές είχαν περιεχόμενο που αφορά τη συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία περί όπλων. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι αρχικές δοκιμές στα δύο γράμματα, που άνοιξαν το ένα στη Νέα Υόρκη και το άλλο στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, εντόπισαν την παρουσία της ρικίνης. Οι εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή με τα γράμματα αντιμετώπισαν «δευτερεύοντα συμπτώματα» της έκθεσής τους στη ρικίνη, είπε επίσης η αστυνομία.

Το ένα από τα γράμματα ανοίχτηκε την Κυριακή στην Ουάσινγκτον από τον Μαρκ Γκλέιζ διευθυντή της επιτροπής που είναι ενάντια στην παράνομη χρήση των όπλων μια ομάδα που ασκεί πιέσεις για αυστηρότερους νόμους στην οπλοκατοχή και ιδρύθηκε από το Μπλουμπεργκ.Και οι δύο επιστολές περιείχαν απειλές κατά του δημάρχου της Νέας Υόρκης, σημείωσε η αστυνομία.