Ο λιβανέζος πρωθυπουργός, Ταμάν Σαλάμ, δήλωσε ότι η χώρα του πρέπει να τηρήσει αποστάσεις από αυτά που συμβαίνουν στη Συρία, σημειώνοντας πως η στρατιωτική εμπλοκή της Χεζμπολάχ δεν διευκολύνει τα πράγματα.
«Ο Λίβανος πρέπει να μείνει μακριά από όσα συμβαίνουν στη Συρία, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη. Πρέπει οπωσδήποτε να διατηρήσουμε την εθνική μας ενότητα», ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Και είναι προφανές ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Χεζμπολάχ στη μάχη στο Κουσέιρ, στο πλευρό του Μπασάρ αλ-Ασαντ δεν διευκολύνει τα πράγματα. Αυτός ωστόσο δεν είναι λόγος να παραιτηθούμε. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφής σε αυτό το σημείο: οφείλουμε να πείσουμε τη Χεζμπολάχ να μην εμπλακεί περισσότερο στη Συρία», πρόσθεσε ο λιβανέζος πρωθυπουργός.

Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ παραδέχτηκε για πρώτη φορά χθες σε συνεντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της Χεζμπολάχ ότι το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου πολεμά στο πλευρό των δυνάμεών του στη στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσέιρ, στην κεντροδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Οι καθεστωτικές δυνάμεις δηλώνουν ότι ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν πλήρως την πόλη αυτή.