Εξήντα στελέχη του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ), μεταξύ των οποίων, ο βουλευτής Νίκος Κουτσού και ο γενικός γραμματέας, Στέλιος Αμερικάνος ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα.
Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Αμερικάνος είπε ότι η αποχώρηση είναι η μόνη αξιοπρεπής οδός και πρόσθεσε ότι «το κεφάλαιο ΕΥΡΩΚΟ έχει κλείσει». Ως βασικό λόγο, ο κύριος Αμερικάνος προέβαλε τις διαφωνίες με την ηγεσία του κόμματος και τον πρόεδρο Δημήτρη Συλλούρη, κυρίως σε σχέση με τις επιλογές στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, που στηρίχθηκε η υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη.

Ανέφερε ότι οι αποχωρήσαντες θα ανακοινώσουν σύντομα τις αποφάσεις τους για το μέλλον και δεν απέκλεισε συμπόρευση με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες βρίσκονται κοντά, όπως είπε.

Το ΕΥΡΩΚΟ, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε θεωρεί ότι δεν μπορεί να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, να επιλέξει την αποχώρησή του.

Μετά την αποχώρηση του Νίκου Κουτσού, το ΕΥΡΩΚΟ χάνει τη μια από τις δύο έδρες του στη Βουλή, στην οποία θα εκπροσωπείται τώρα μόνο από τον πρόεδρο του, Δημήτρη Συλλούρη.