Ο Αιγύπτιος Ουαέλ Γόνεμ, στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google,ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο, αφέθηκε ελεύθερος την Δευτέρα και δήλωσε ότι ήταν κρατούμενος επί 12 ημέρες με δεμένα μάτια.

Λέγοντας το όνομα του γκρουπ "Είμαστε όλοι ο Χάλεντ Σαΐντ", ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Google για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook .

Αυτό το γκρουπ, μαζί με το κίνημα της 6ης Απριλίου, συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

"Ήμουν με δεμένα μάτια επί 12 ημέρες, δεν άκουγα τίποτε, δεν ήξερα τίποτε", δήλωσε διευκρινίζοντας ότι συνελήφθη στις 27 Ιανουαρίου και ότι πέρασε τις επόμενες 12 ημέρες στα χέρια των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει την απελευθέρωσή του, ενώ είχε εκφράσει και την ανησυχία ότι μπορεί να υποστεί βασανιστήρια, όμως ο Γόνεμ δήλωσε ότι δεν του "συνέβη τίποτε".

"Δεν είμαι ήρωας, κοιμόμουν επί 12 ημέρες. Ήρωες είναι αυτοί που ήταν στο δρόμο, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, που θυσίασαν τη ζωή τους, που χτυπήθηκαν, που συνελήφθησαν, που εκτέθηκαν σε κίνδυνο", υπογράμμισε.