«Η κατάσταση της χώρας μας είναι τραγική. Οι νέοι υπουργοί είναι σε σοκ από αυτά που βρίσκουν στα υπουργεία τους. Όπως μού λένε, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη απ' ό,τι περίμεναν» δήλωσε, σήμερα, ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ.

Απαντώντας σε ερώτηση του τηλεοπτικού σταθμού «Νέα Τηλεόραση», αν ο κ. Στανίσεφ προσπαθεί «να πάρει το αίμα του πίσω» για τις συνεχείς καταγγελίες, την περίοδο της δικής του πρωθυπουργίας, από τον Μπόικο Μπορίσοφ, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών σημείωσε ότι, «την περασμένη τριετία, η κυβέρνηση του GERB επιβίωνε μόνο χάρη στο απόθεμα των οχτώ δισεκατομμυρίων λέβα που είχαμε εμείς αφήσει, ενώ 'έφαγε' τα τέσσερα δισεκατομμύρια από αυτό το απόθεμα».

«Ταυτόχρονα, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πέντε δισεκατομμύρια λέβα (περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους» τόνισε ο κ. Στανίσεφ, σύμφωνα με τον οποίο η εισροή φορολογικών πόρων στον προϋπολογισμό θα είναι κατά ένα δισεκατομμύριο λέβα μικρότερη, σε σύγκριση με τα προγραμματισμένα για το 2013, ενώ το έλλειμμα είχε φτάσει τα 800 εκατομμύρια λεβα στο τέλος του περασμένου Μαρτίου.