Τη ρητή διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δύο ή τρία δισεκατομμύρια ευρώ, αποδεχόμενος την κλιμάκωση του κόστους στο έργο του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε", όπως αυτή ορίζεται από τη Ρωσία, έδωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Η δήλωση του κ. Μπορίσοφ πραγματοποιείται έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας Atomstroyexport, ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του σταθμού "Μπέλενε", με την προϋπόθεση ότι όλα τα έγγραφα έχουν υπογραφεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "RIA Novosti" επικαλούμενο ανακοίνωση της ρωσικής εταιρείας.

Μόλις πριν από μία ημέρα, η γαλλική εφημερίδα "La Tribune" ανέφερε, σε δημοσίευμά της, πως η Atomstroyexport εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από το έργο κατασκευής του πυρηνικού σταθμού. Ωστόσο, η Rosatom ανακοίνωσε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πως δεν ελήφθη καμία απόφαση.

Η γαλλική εφημερίδα έκανε αναφορά σε εσωτερικό έγγραφο της μίας εταιρείας, της Atomstroyexport προς την άλλη, τη Rosatom, βάσει του οποίου "εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κατασκευή του σταθμού Μπέλενε".