Ένας γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν πυροβολήθηκε στο στομάχι από άγνωστο, σε μία από τις λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές της Βραζιλίας.
Ο 25χρονος Φρανκ Ντανιέλ Μπέντζαμιν πυροβολήθηκε στην πόλη Ροσίνχα, νότια του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές. Κάτοικος της περιοχής τον σήκωσε και τον μετέφερε στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα, από όπου και διακομίστηκε σε νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο στομάχι.

Αστυνομική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο Γερμανός πυροβολήθηκε σε μια από τις φτωχογειτονιές της πόλης, όπου οι έμποροι ναρκωτικών δρουν ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα οι τουρίστες σπάνια να επισκέπτονται την περιοχή. Ένας φίλος του θύματος, ο οποίος βρισκόταν μαζί του τη στιγμή της επίθεσης, είπε στους αστυνομικούς ότι ένας ένοπλος εμφανίστηκε ξαφνικά από ένα σκοτεινό σοκάκι και πυροβόλησε όταν οι δύο νεαροί προσπάθησαν να τρέξουν για να ξεφύγουν.

Ο πυροβολισμός του νεαρού Γερμανού προστίθεται στο πρόσφατο κύμα βίας που έχει πλήξει το Ρίο, όπως η βίαιη απαγωγή και ο βιασμός μιας αμερικανίδας τουρίστριας. Οι βίαιες δράσεις, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014, έχουν εγείρει τις ανησυχίες σχετικά με το αν η πόλη έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το έγκλημα και να διασφαλίσει την προστασία των επισκεπτών. Τον Ιούλιο, εξάλλου, εκατοντάδες χιλιάδες καθολικοί αναμένεται να επισκεφτούν το Ρίο ώστε να δουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, στο πρώτο ταξίδι του που θα πραγματοποιήσει στη χώρα ως ο νέος ποντίφικας.