Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ζήτησε από τους εμπλεκομένους στις μάχες στο Κουσέιρ της κεντρικής Συρίας να επιτρέψουν στους αμάχους να το εγκαταλείψουν, προειδοποιώντας τους ότι θα λογοδοτήσουν για κάθε αγριότητα σε βάρος των πολιτών που βρίσκονται παγιδευμένοι στην πόλη αυτή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεζίρκι.

Σύμφωνα με τον Νεζίρκι, ο Μπαν "ζήτησε από όλες τις πλευρές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτραπούν οι ανθρώπινες απώλειες" και υπενθύμισε στη συριακή κυβέρνηση ότι "έχει καθήκον να προστατεύσει τους πολίτες και από την απειλή των πολιτοφυλακών".

"Ο γενικός γραμματέας ζητεί από τους εμπλεκομένους στις συγκρούσεις να επιτρέψουν στους αμάχους να εγκαταλείψουν την πόλη", τόνισε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χιλιάδες πολίτες βρίσκονται ακόμα στο Κουσέιρ, μεταξύ των οποίων περίπου 1.000 τραυματίες. Εναντίον της πόλης αυτής εξαπέλυσαν επίθεση στις 19 Μαΐου ο συριακός στρατός και η λιβανική Χεζμπολάχ.