Οι αμερικανικές αρχές μετέφεραν από το Αφγανιστάν στη Μαυριτανία τον φερόμενο ως ανώτερο στέλεχος της αλ-Κάιντα, Γουνίς αλ-Μαυριτάνι, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο.
Το Πακιστάν είχε ανακοινώσει το 2011 ότι είχε συλλάβει τον αλ-Μαυριτάνι κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μάρτυρες που παρευρίσκονταν στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουαξότ, δήλωσαν ότι είδαν ένα αεροπλάνο του αμερικανικού στρατού να παραδίδει έναν κρατούμενο αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Οι αρχές της Μαυριτανίας επιβεβαίωσαν την ταυτότητα του αλ-Μαυριτάνι, προσθέτοντας ότι ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί από τη βάση του αμερικανικού στρατού στο Μπαγκράμ του Αφγανιστάν.

«Πρόκειται όντως για τον αλ-Μαυριτάνι, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Αμπντερχαμάν Ούλντ Μοχάμεντ αλ-Χουσείν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας. «Βρισκόταν στο Μπαγκράμ και παραδόθηκε στις αρχές της Μαυριτανίας από τους αμερικανούς αξιωματούχους. Έφτασε στο αεροδρόμιο Νουαξότ το βράδυ της Παρασκευής», πρόσθεσε.