Το σπίτι που διατηρεί στην πόλη Ντράιεχ της Γερμανίας μία από τις αδελφές του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζιν ελ-Αμπιντίν Μπεν Άλι λεηλατήθηκε από αγνώστους, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι κάποιοι το είχαν διαρρήξει και είχαν σπάσει τα πάντα στο εσωτερικό του. Σπίτια των συγγενών του Μπεν Άλι στην Τύνιδα δέχτηκαν επίθεση τον περασμένο μήνα, μετά τη φυγή του πρώην προέδρου από τη χώρα.

Οι εισαγγελικές αρχές του Ντάρμσταντ εξάλλου ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για την αδελφή του Μπεν Άλι και το σύζυγό της, μετά την μήνυση που κατέθεσε ένας Τυνήσιος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κατάχρηση δημοσίων πόρων.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Σεμπάστιαν Τσβίμπελ, που ανακοίνωσε την έρευνα, αποκάλυψε ότι οι αρχές ανακάλυψαν τις καταστροφές στο σπίτι ότι το επισκέφθηκαν με σκοπό να επιβεβαιώσουν ότι όντως ανήκε στην εν λόγω γυναίκα.

Σημειώνεται ότι ο Μπεν Άλι έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία ενώ μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πού βρίσκεται η αδελφή του.