Η Συρία πρόκειται να επιτρέψει στην Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ) να εισέλθει στην πολιορκημένη πόλη Κουσέιρ όταν ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων σε αυτήν, διαβεβαίωσε ο σύρος υπουργός Εξωτερικών, Ουάλιντ αλ Μουάλεμ, τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, όπως μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση.
Αξιωματούχοι ανθρωπιστικών οργανώσεων του ΟΗΕ έχουν καλέσει να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή μια κατάπαυση του πυρός στην Κουσέιρ, όπου ο τακτικός στρατός του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και μαχητές της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ διεξάγουν επιχειρήσεις για να εκδιώξουν τους αντικαθεστωτικούς μαχητές, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον 1.500 τραυματισμένοι έχουν ανάγκη επείγουσας ιατρικής περίθαλψης.

Ο κ. Μουάλεμ εξέφρασε έκπληξη για την διεθνή ανησυχία σχετικά με τις μάχες στην Κουσέιρ, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα παρέμεινε σιωπηλή όταν οι αντάρτες είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος τους πριν από 18 μήνες και προσθέτοντας πως οι δυνάμεις της Συρίας προχωρούν στην «αποκάθαρση της πόλης από τους τρομοκράτες».