Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προσφύγει στον ΟΗΕ για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου της χώρας από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν ότι το πρωί ισραηλινά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις, σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος, σε πολλές περιοχές του Λιβάνου.

Ο πρόεδρος "έδωσε εντολή στον επικεφαλής της διπλωματίας Αντνάν Μανσούρ να προσφύγει στον ΟΗΕ για τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου από το Ισραήλ, όπως αυτές που έγιναν την Κυριακή σε όλο το Λίβανο, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Σουλεϊμάν.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι τα ισραηλινά μαχητικά παραβιάζουν συχνά τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησαν επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία περνώντας, ορισμένες φορές, από τον Λίβανο.

Τον Μάιο, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι κάλεσαν το Ισραήλ να σταματήσει τις υπερπτήσεις αυτές, αφού στις αρχές του μήνα παρατηρήθηκε ότι εντάθηκαν οι επιχειρήσεις της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.