current views are: 1

3 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση04:49

Γερμανία: Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τους τούρκους διαδηλωτές

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους τούρκους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε πόλεις της Γερμανίας.

Δημοσίευση 04:49’
αρθρο-newpost

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους τούρκους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε πόλεις της Γερμανίας.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους τούρκους διαδηλωτές πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε πόλεις της Γερμανίας. Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει διαχειριστεί, μέχρι στιγμής, την καταστολή των διαδηλώσεων στην Κωνσταντινούπολη και άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Φρανκφούρτη περίπου 3.500 άτομα συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν ειρηνικά κατά της δράσης της τουρκικής αστυνομίας σε βάρος των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για την ανέγερση, σε «πράσινη περιοχή», ενός εμπορικού κέντρου και πολυκατοικιών.

Στο Βερολίνο τουλάχιστον 600 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους τούρκους διαδηλωτές.

Στην πόλη Έσσεν, μια συγκέντρωση αρκετών εκατοντάδων διαδηλωτών οδήγησε σε συγκρούσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από νεαρούς που κρατούσαν στα χέρια τους πανό με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Οι αρχές επενέβησαν με σπρέι πιπεριού και ρόπαλα, ενώ οι διαδηλωτές απάντησαν με ρίψη γυάλινων μπουκαλιών κατά των αστυνομικών.

Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν συνολικά εννέα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διατάραξη της ειρήνης, αντίσταση κατά των αρχών και πρόκληση σωματικής βλάβης.


σχετικα αρθρα