current views are: 2

3 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση11:21

Αδειάζει τον Ερντογάν ο Γκιουλ – Νέα επεισόδια στην Άγκυρα

Αποστάσεις από την πολιτική του Ερντογάν κράτησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ο οποίος με δηλώσεις τους άδειασε δημόσια τον τούρκο πρωθυπουργό. 

Δημοσίευση 11:21’
αρθρο-newpost

Αποστάσεις από την πολιτική του Ερντογάν κράτησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ο οποίος με δηλώσεις τους άδειασε δημόσια τον τούρκο πρωθυπουργό. 

Αποστάσεις από την πολιτική του Ερντογάν κράτησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ο οποίος με δηλώσεις τους άδειασε δημόσια τον τούρκο πρωθυπουργό. 

«Μια δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο (νίκη) στις εκλογές (…) Είναι εντελώς φυσικό να εκφράζονται διαφορετικές απόψεις (…) από ειρηνικές διαδηλώσεις», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους, ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Παράλληλα τόνισε οι ειρηνικές διαδηλώσεις αποτελούν κομμάτι της δημοκρατίας, αν και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος .
Όπως είπε ο κ. Γκιουλ τα «απαραίτητα μηνύματα» από τις διαδηλώσεις λήφθησαν. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του έκανε λόγο για την ύπαρξη εξτρεμιστικών στοιχείων πίσω από τις διαδηλώσεις. 

Σε δήλωσή του από το αεροδρόμιο λίγο πριν αναχωρήσει για το Μαρόκο, ανέφερε ότι οι διαμαρτυρίες «είναι έργο ακραίων στοιχείων» και έχουν «οργανωθεί από το εσωτερικό και το εξωτερικό».

Μεταξύ άλλων είπε ότι «αυτοί που δεν μπορούν να νικήσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις κάλπες, επιχειρούν να το κάνουν με τέτοιους τρόπους».

Ερωτηθείς σχετικά με τα ξένα ΜΜΕ που έχουν παρουσιάσει την κατάσταση ως «Τουρκική Άνοιξη», ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε τις σχετικές αναφορές «επιπόλαιες» και πρόσθεσε ότι «τις συντάσσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την Τουρκία».

«Να είστε ήρεμοι, χαλαροί, και αυτό θα ξεπεραστεί», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους πολίτες.

Την ίδια ώρα, σε χρήση δακρυγόνων προχώρησε η τουρκική αστυνομία κατά διαδηλωτών στην πρωτεύουσα Άγκυρα τη Δευτέρα, σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, στην τέταρτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά της ισλαμιστικής κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.

Η αστυνομία προχώρησε στη ρίψη των δακρυγόνων όταν περίπου 1.000 διαδηλωτές, κυρίως νεολαίοι, κινήθηκαν προς τις γραμμές των αστυνομικών στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι φωνάζοντας «Ταγίπ παραιτήσου».


σχετικα αρθρα