Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, κυρίως στην Τσεχία, στην Αυστρία και στη Γερμανία μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες έπειτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ο απολογισμός ενδέχεται να αποδειχθεί ακόμα βαρύτερος, αφού υπάρχουν ακόμη πολλοί αγνοούμενοι.

Οι χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει την Τσεχία την τελευταία δεκαετία εξανάγκασαν σχεδόν 2.700 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Βοημίας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ η άνοδος της στάθμης του νερού στον ποταμό Μολδάβα, η οποία απειλεί το ιστορικό κέντρο της Πράγας, ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν σχολεία και έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με την τσεχική αστυνομία, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον τέσσερις ακόμη, ανάμεσά τους δύο οι οποίοι έκαναν ράφτινγκ 30 χλμ. νοτιοδυτικά της Πράγας.

Πυροσβέστες απομάκρυναν κατοίκους από τα σπίτια τους σε δυτικές περιοχές της χώρας και σε χωριά έξω από την πρωτεύουσα την Κυριακή και την Δευτέρα, διασώζοντας συνολικά 200 ανθρώπους.