Το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου συνέστησε σήμερα ιδιαίτερη προσοχή στους ταξιδιώτες οι οποίοι πηγαίνουν στην Τουρκία, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le Soir.

«Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να ταξιδέψετε στην Τουρκία χωρίς πρόβλημα. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν νέες διαδηλώσεις. Γι αυτό, σας συστήνουμε να αποφεύγετε την Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και Κιζιλαγί στην Άγκυρα.

Σε περίπτωση νέων διαδηλώσεων, πρέπει να αναμένουμε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των μέσων μεταφοράς», αναφέρει η οδηγία του βελγικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με τη Σουάρ. Επιπρόσθετα, «τα ταξίδια στην Τουρκία διεξάγονται συνήθως χωρίς προβλήματα, αλλά ορισμένες περιοχές μπορούν να γίνουν επικίνδυνες.

Υπάρχει σήμερα τρομοκρατική απειλή στην Τουρκία, ορισμένες ομάδες ασκούν ενεργή δράση στη χώρα. Εξάλλου, οι συγκρούσεις στη Συρία γίνονται όλο και πιο αισθητές στις περιοχές των συνόρων ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία. Ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία προκαλεί εντάσεις στα σύνορα με την Τουρκία».