Ο πρωθυπουργός της Κροατίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη χώρα είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητικά και τόνισε ότι η προεκλογική εκστρατεία «δεν ήταν βρώμικη, αλλά κακοήθης».

«Γενικά, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών: σε ορισμένα μεγάλα κέντρα, στα οποία δεν είχαμε έως σήμερα άμεση επιρροή στη διοίκηση, τώρα την έχουμε και σε ορισμένα άλλα δεν την έχουμε» είπε ο κ. Μιλάνοβιτς.

«Οι εντυπώσεις είναι γλυκόπικρες. Κάπου κερδίζεις, κάπου χάνεις, αλλά γενικά μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι» ανέφερε.

Ο κ. Μιλάνοβιτς είπε ότι ως πρόεδρος του SDP και πρωθυπουργός ανησυχεί για το χάος που προκλήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας «στη μάχη για τα ταμεία δύο ή τριών δήμων».

«Αυτό είναι επικίνδυνο και αυτή η εκστρατεία δεν ήταν βρώμικη αλλά κακοήθης, κυρίως στο Βούκοβαρ, το Σίσακ και το Σπλιτ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Κροατίας και συνεχάρη τους νικητές που τήρησαν τους κανόνες της εκλογικής μάχης. 

Ο κ. Μιλάνοβιτς πρόσθεσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος παρ΄ ότι οι μάσκες έπεσαν.

«Το φορτίο παραμένει και κάποιος θα πρέπει να κάνει την εκκαθάριση χωρίς να πληγεί και αυτό για μία ακόμη φορά θα το κάνουμε εμείς. Όπως ακριβώς είχαμε αναλάβει να καθαρίσουμε το χάος που 'κληρονομήσαμε' από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και μετά τις εκλογές» επισήμανε.

Ο κ. Μιλάνοβιτς είπε ότι σέβεται το γεγονός ότι ο Μίλαν Μπάντιτς επανεξελέγη δήμαρχος Ζάγρεμπ, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν θα επικροτήσει τη νίκη του».