Στο δεύτερο γύρo των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών που διεξήχθη χθες στην Κροατία ψήφισε το 43,12% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Κρατικής Εκλογικής Επιτροπής.

Αυτό συνεπάγεται ότι το 56,88% των ψηφοφόρων στο δεύτερο γύρο των εκλογών δεν έκανε χρήση του δικαιώματός του να ψηφίσει για την ανάδειξη εκπροσώπων του σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τα στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής βασίζονται στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το 99,93% των εκλογικών τμημάτων.

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, η συμμετοχή ήταν μειωμένη κατά 4% σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 19 Μαΐου και ανήλθε στο 46,97%.

Ακριβώς το ίδιο ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων, 46,97%, είχε καταγραφεί στον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2009. Στο δεύτερο γύρο των εκλογών του 2009, το ποσοστό των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ήταν στο 38,75%.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών διεξήχθη χθες στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σε 85 πόλεις, σε 164 κοινότητες και σε 11 επαρχίες.