Έκκληση για την απελευθέρωση των απαχθέντων μητροπολιτών στη Συρία, απηύθυνε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο νέος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας, που πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή στο Φανάρι μετά την εκλογή του, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση των δύο μητροπολιτών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης της κρίσης στη Συρία.

Στο εξαιρετικά δυσάρεστο για την Εκκλησία Αντιοχείας, για τον Πατριάρχη της προσωπικά, αλλά και για όλη την Ορθοδοξία, γεγονός της απαγωγής του Μητροπολίτου Χαλεπίου Παύλου, κατά σάρκα αδελφού, του Πατριάρχου Ιωάννου, αναφέρθηκε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

«Επί μήνα και πλέον μήνα, εν εκτενεί προσευχή μιμνησκόμεθα των δεσμών και της φυλακής του Υμετέρου αυταδέλφου κατά σάρκα και λίαν και ημίν αγαπητού αδελφού και συλλειτουργού Ιερωτάτου Μητροπολίτου Χαλεπίου κυρίου Παύλου, του υφισταμένου τον αδόκητον πειρασμόν της αιχμαλωσίας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, προσφωνόντας τον Πατριάρχη.