Πέντε άνδρες και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο στην Τρίπολη, στο βόρειο Λίβανο, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν ανάμεσα σε σουνίτες και αλαουίτες, οι οποίοι υποστηρίζουν οι μεν τους σύρους αντάρτες και οι δε τις συριακές αρχές.

«Ένας άμαχος σκοτώθηκε και 21 τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές χθες το βράδυ ανάμεσα σε κατοίκους της συνοικίας σουνιτών Μπαμπ ελ Τάμπανεχ και αυτής αλαουϊτών Τζάμπαλ Μόχσεν» δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σήμερα τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα της Μπαμπ αλ Τάμπανεχ σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Συνολικά 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 212 τραυματίστηκαν στις πιο πρόσφατες συγκρούσεις αυτού του είδους, οι οποίες διήρκεσαν μία εβδομάδα και σταμάτησαν στις 26 Μαΐου.

Στις συγκρούσεις αυτές ανάμεσα στους κατοίκους της σουνιτικής συνοικίας Μπαμπ αλ Τάμπανεχ, που πρόσκεινται υπέρ των σύρων ανταρτών, και αυτών της συνοικίας αλαουϊτών Τζάμπαλ Μόχσεν, οι οποίοι υποστηρίζουν τις αρχές της Συρίας, χρησιμοποιούνται συχνά αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες, οβίδες και αυτόματα όπλα.

Ο αντίκτυπος της συριακής κρίσης είναι αισθητός και στον υπόλοιπο Λίβανο. Στην Σάιντα, στο νότιο Λίβανο, ο σουνίτης ιμάμης του τεμένους αλ Κουντς, Μάχερ Χαμούντ, δήλωσε ότι αποτέλεσε στόχο των πυρών αυτόματων όπλων αγνώστων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο καθώς πήγαινε περπατώντας στο τέμενος για να προσευχηθεί.