Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι προσφέρουν συνολικά το ποσό των 23 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον παράσχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του Αλγερινού εξτρεμιστή Μοχτάρ Μπελμοχτάρ ή του ηγέτη της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ανταμοιβή για τη Δικαιοσύνη" που εφαρμόζει από το 1984, επικήρυξε τον Αμπουμπακάρ Σεκάου, τον ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, με το ποσό των 7 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Πέντε εκατομμύρια προσφέρονται για πληροφορίες που αφορούν τον Μπελμοχτάρ, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (Aqmi) ο οποίος αποσχίσθηκε το 2012 και ίδρυσε μια δική του ομάδα, τους "Υπογράφοντες με Αίμα".
 
Η οργάνωση αυτή ευθύνεται για την επίθεση και την ομηρεία εκατοντάδων ανθρώπων, τον Ιανουάριο, στις εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου του Ιν Αμένας στην Αλγερία. Τον Απρίλιο είχαν κυκλοφορήσει φήμες που τον ήθελαν νεκρό, όμως ο Μπελμοχτάρ επανεμφανίστηκε πριν από δέκα ημέρες και απείλησε με επιθέσεις στον Νίγηρα.
 
Με μικρότερα ποσά έχουν επικηρυχθεί επίσης ηγετικά στελέχη της Aqmi όπως ο Αλγερινός Γιαχία Αμπου Αλ Χαμάμ, ο Μάλικ Άμπου Αμπντελκαρίμ και ο Ούμαρ Ουλντ Χαμαχάτε, ο εκπρόσωπος του Κινήματος για την Ενότητα και τον Τζιχάντ στη Δυτική Αφρική (Mujao), μιας ισλαμιστικής οργάνωσης που δρούσε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου στο βόρειο Μαλί.