Με τιμές ήρωα έγινε δεκτός στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο ο αιγύπτιος Ουάελ Γόνεμ, στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google, που είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Αίγυπτο και αφέθηκε ελεύθερος χθες Δευτέρα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο νεαρός άνδρας έγινε δεκτός με ζητωκραυγές από το πλήθος που έτρεξε προς το μέρος του. Πολλοί είχαν δάκρυα στα μάτια, τον χειροκροτούσαν και φώναζαν "Ζήτω η Αίγυπτος, ζήτω η Αίγυπτος".

"Δεν είμαι ήρωας, εσείς είστε ήρωες, εσείς μείνατε εδώ στην πλατεία", δήλωσε ο Γόνεμ στο πλήθος.

"Πρέπει να επιμείνετε ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Πρέπει να επιμείνουμε για τους μάρτυρες μας", πρόσθεσε προτού τον διακόψουν οι διαδηλωτές που φώναζαν: "Ο λαός θέλει την ανατροπή του καθεστώτος".

Ο Γόνεμ είχε συλληφθεί στις 27 Ιανουαρίου και κρατήθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου επί 12 ημέρες.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες Δευτέρα στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Dream 2 ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας Google για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική επιβεβαίωσε ότι είναι ο διαχειριστής της σελίδας του Facebook "Είμαστε όλοι ο Χάλεντ Σαΐντ".

Το γκρουπ αυτό, που αναφέρεται στον 28χρονο άνδρα που χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από την αστυνομία τον Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια, μαζί με το κίνημα της 6ης Απριλίου, συμμετείχε στη διοργάνωση των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.