Για την υποστήριξη της χώρας του στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σερβίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοκαβίας Μίροσλαβ Λάιτσακ τον Σέρβο ομόλογό του Ιβάν Μρκιτς, με τον οποίο συναντήθηκε, σήμερα, στο Βελιγράδι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εξωτεριικών, ο κ. Λάιτσακ ενημέρωσε τον κ. Μρκιτς για το κλίμα στην ΕΕ σε ό,τι αφορά το θέμα της ημερομηνίας που περιμένει να λάβει το Βελιγράδι προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ένωση.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι το κλίμα στην ΕΕ ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα είναι αισιόδοξο, ενώ ο επικεφαλής της σλοβακικής διπλωματίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλα όσα έχει κάνει η Σερβία αναφορικά με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και την εξωτερική της πολιτική.

Οι κύριοι Λάιτσακ και Μρκιτς συζήτησαν, επίσης, για μια περιφερειακή σύνοδο που θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Ιουνίου, στην Μπρατισλάβα, στην οποία θα δώσει το παρών και ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς.